donderdag 31 januari 2008

Stap 4 gedaan. Het is niet makkelijk om dat hier op de bus te doen maar het is me toch gelukt om me bij netvibes aan te melden. Op nu naar de volgende stap. prettig weekend allemaal.

5 opmerkingen:

Unknown zei

Kun je me eens uitleggen hoe jullie op de bus internetten en met 23-dingen bezig zijn?
Voor ons in Hoofddorp is dat een raadsel ;-) Doordat jullie nu bij ons in de groepen zitten, hebben we het wel heel veel over jullie. En dat is dan weer een hele leuke bijkomstigheid van deze cursus.

leeswijzer zei

Vandaag hebben we dankzij de storm tijd en gelukkig bereik om 23 dingen te doen samen met mijn collega. Onze uitlening doen wij met bicat. Bicat is een fijn uitleen programma maar door dat wij regelmatig geen verbinding hebben met de server is het niet altijd mogelijk om op twee laptops te werken. Wij kunnen rechtstreeks boeken aanvragen voor onze leners en zien of een exemplaar in een bibliotheek aanwezig is. Als we weinig bereik hebben. Hebben we een laptop aan en lukt het niet om 23 dingen te doen. toch wil ik het proberen, wat ik niet op mijn werk kan doen probeer ik thuis.

Unknown zei

Techniek staat voor niets op de bibliobus. Wel gaaf dat dat kan en de techniek wordt alleen nog maar beter. Ik weet nog dat ik jullie ooit een bibliobus heb laten zien die via satteliet verbinding had. Het was een soort stekelvarken de onder geen enkele brug door kon... Niet eens zo lang geleden trouwens.

Unknown zei

De bussen worden steeds mooier. Er is ook veel belangstelling voor de bilbioservicebus. Daar kunnen bezoekers voor steeds meer zaken terecht.
http://www.biblioservicebus.nl/

23 Dingen zei

Knap dat allemaal ook op de bus kan. Misschien een tip die je misschien al kent. Als je een trage internetverbinding hebt, doe dan zoveel mogelijk tegelijk. Daarmee bedoel ik, dat je de wachttijd van het laden van een website kan terugbrengen, door tegelijkertijd in een ander scherm iets anders aan te roepen. In Netvibes opent een website die je wil bekijken al direct in een nieuw scherm. Terwijl die zich laadt, schakel je terug naar Netvibes en roept een andere pagina op. In de tussentijd is je eerste website geopend.